Asystent parkowania... próbował ktoś w OIIFL?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Ayu
    odpowiedział(a)
    kowal 2002, cud- miód. Jesteś niemożliwy Jak dużą wódkę chcesz za zrobienie takiego moda u mnie? :P

Zostaw komentarz:

• Mihau
    odpowiedział(a)
    Zajebisty bajer muszę przyznać.
    kowal 2002, gratuluje pełnego sukcesu. k

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    kowal 2002,

dla mnie mistrz :!:

Zostaw komentarz:

• kowal 2002
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez LUKI
    kowal 2002 może tak :?:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=43Dq1u3cBu4&feature=player_embedded[/youtube]
    Bajer fajny, ale to już chyba trochę przesada ( zakładając, że to nie FAKE )...

[ Dodano: Pią 11 Maj, 12 09:55 ]
    Upgrade do wersji Asystenta II generacji zakończony powodzeniem!!!

Zamiast modułu 3AA 919 475 D ( wycofany ) dostałem w ASO moduł 3AA 919 475 L. Tylny zderzak powiercony, czujki boczne zamontowane, czujniki ABS z tyłu wymienione.

Efekt końcowy poniżej: najpierw parkowanie równolegle, potem wyjazd z miejsca parkingowego i na koniec parkowanie prostopadłe ...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Z-1o1FMi6WI[/youtube]

i widok z wnętrza ( żeby nie było że FAKE )

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZBvK6_lcAOU[/youtube]

Zostaw komentarz:

• JerzyM73
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Mihau
    Zamieszczone przez Big
    To ja, jako człowiek, jestem kierowcą i to ja chce panować nad maszyną.
    Dokładnie. U mnie to samo się tyczy czujników deszczu i zmierzchu, wole sam decydować kiedy mają się wycieraczki włączyć albo światła.
    Mówisz tak bo pewnie nie miałeś z tym do czynienia. Jak byś miał to akurat czujnik deszczu byś na 100% używał

Zostaw komentarz:

• andrzej111
    odpowiedział(a)
    Za kilkanaście lat zostanie wam rower nad którym będziecie w pełni panować

Zostaw komentarz:

• g_rego_r
    odpowiedział(a)
    kolo przyjechał zimą zaparkował i wyjechał wczesną jesienią :szeroki_usmiech
    A na poważnie nie chciałbym marznąć i patrzyć jak moja fura bez mojego czynnego udziału gdzieś wjeżdża

Zostaw komentarz:

• Mihau
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Big
    To ja, jako człowiek, jestem kierowcą i to ja chce panować nad maszyną.
    Dokładnie. U mnie to samo się tyczy czujników deszczu i zmierzchu, wole sam decydować kiedy mają się wycieraczki włączyć albo światła.

Zostaw komentarz:

• Big
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez LUKI
    kowal 2002 może tak
    Naprawdę chciałbyś tak ?? Bo ja nie !!! Gdzie tu frajda - parowanie to też frajda dla kogoś kto lubi prowadzić. To ja, jako człowiek, jestem kierowcą i to ja chce panować nad maszyną.

Zostaw komentarz:

• andrzej111
    odpowiedział(a)
    kox :!:

a tu kolejny motyw

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    kowal 2002 może tak :?:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=43Dq1u3cBu4&feature=player_embedded[/youtube]

Zostaw komentarz:

• samin
    odpowiedział(a)
    ale i tak trzeba odwiedzić serwis i kupić przycisk, wtyczkę i piny - ok 130pln

a czujniki można trafić po 35 zyla nowe jednak opcja proponowana przez Enriqueza jest o wiele lepsza- wiem to z autopsji ja zabuliłem te 170 zyla w serwisie :evil:, a dla szwagra do superBI załatwiłem przez aledrogo kpl 4 czujników , uchwyty i ori wiązkę od octavii za 180 z przesyłką :cry:

No i jeszcze jedna ważna sprawa - MAM ale Nie używam !!!

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    gieu,

ale zapominasz też o kosztach kabelków, wtyczek i tego typu pierdół - same wtyczki z pinami do czujników - koszt w ASO 170 PLN (!!!) - taniej kupić komplet czujników na tył za 200 z wiązką i sobie odciąć co potrzeba a resztę sprzedać.

Zostaw komentarz:

• gieu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kowal 2002
    gieu, no jak trafisz po 85 pln to OK. Ja jak kupowałem to były w ok. 130-150 pln.

Wstępnie sprawdziłem twoją pompę i chyba nie ruszy; wstępnie oznacza, że przejrzałem dostępne w necie autoscan-y i przy AH nigdzie nie występuje PLA - co oczywiście jej nie przekreśla, ale...
    Też poszedłem tym śladem i dochodzę do wniosku, że to występuje pompach, które obsługują także HHC ... Moja niestety nie. ... No, ale jakbym wymienił pompę, to HHC też będzie ;-)

Zostaw komentarz:

• kowal 2002
    odpowiedział(a)
    gieu, no jak trafisz po 85 pln to OK. Ja jak kupowałem to były w ok. 130-150 pln.

Wstępnie sprawdziłem twoją pompę i chyba nie ruszy; wstępnie oznacza, że przejrzałem dostępne w necie autoscan-y i przy AH nigdzie nie występuje PLA - co oczywiście jej nie przekreśla, ale...

Zostaw komentarz:

• gieu
    odpowiedział(a)
    Enriquez, bardzo, bardzo optymistycznie ( raczej bliżej 500 pln )...
    Czujniki po 85 zl mozna dostac (brutto, wiec vat mozna odliczyc ;-), centralke po ~150 zl widzialem na allegro. O przycisku zapomnialem, wiec 20 zl trzeba doliczyc, do tego wiazka, no i moze jakies uchwyty do czujnikow. Ok, poprawiam sie, 350-400 zl brutto - nie optymistycznie ;-)

A co z moja pompa?

Zostaw komentarz:

• kowal 2002
    odpowiedział(a)
    Enriquez, bardzo, bardzo optymistycznie ( raczej bliżej 500 pln )...

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    centralka + 2 czujniki + przycisk

[ Dodano: Wto 06 Mar, 12 22:27 ]
    tak bardzo optymistycznie licząc

Zostaw komentarz:

• kiwal
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez gieu
    Chłopaki, czy jest jakiś sposób, żeby sprawdzić, czy ABS obsłuży ten system?
    Mam 1K0 907 379 AH (XDS działa, HHC nie). Gdyby tak było, to w 300 zł dałoby się zmieścić z takim modem ;-)
    300 za co?

Zostaw komentarz:

• gieu
    odpowiedział(a)
    Chłopaki, czy jest jakiś sposób, żeby sprawdzić, czy ABS obsłuży ten system?
    Mam 1K0 907 379 AH (XDS działa, HHC nie). Gdyby tak było, to w 300 zł dałoby się zmieścić z takim modem ;-)

Zostaw komentarz:

• samin
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kiwal
    PS. Robiliscie razem z Enriquezem?
    można powiedzieć że mój garaż to jego drugi dom

Zostaw komentarz:

• kiwal
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez samin
    1 etap możesz oblookać u mnie, jestem ze Zgierza więc możemy się spiknąć
    Hej - bardzo fajnie - chcialbym zobaczyc to w praktyce.
    PS. Robiliscie razem z Enriquezem?

Zostaw komentarz:

• samin
    odpowiedział(a)
    1 etap możesz oblookać u mnie, jestem ze Zgierza więc możemy się spiknąć

Zostaw komentarz:

• kowal 2002
    odpowiedział(a)
    kiwal, ja mam tak zamontowany ( finalnie ). Jak znajdę chwilę to wrzucę kilka fotek i jakiś krótki opis...

Zostaw komentarz:

• kiwal
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez samin
    Panowie - nz czym stanelo - ma juz ktos finalnego, dzialajacego moda?
    co rozumiesz przez finalny ? 1 etap działa drugi na razie czeka na wygraną w totka jedyny dostępny na alledrogo moduł D jest za 350 więc trochę za drogo, czujniki mam i czekają na montaż
    To ze etap 1 jest zamontowany tak jak powinien a nie na tasmach. Jest gdzies opisane jak to zrobic itd...
    Pytam bo chcialbym to u siebie zamontowac.

Zostaw komentarz:

Pracuję...